Cand prostia n-are limite!

by

Un vicepresedinte al Dumei de stat din Rusia, lider al Partidului Liberal Democrat, Vladimir Jirinovski, a propus ca Japonia sa mute populatia in vastele teritorii neocupate din Rusia, din cauza riscurilor seismice.Nu se pune problema sa impartim insulele, ne propunem sa prevenim un dezastru umanitar. Sa mearga acolo unde exista posibilitatea, sa construiasca, sa se instaleze, nu ne vor deranja iar Rusia are numai de castigat gazduind un popor atat de muncitor”, a spus Jirinovski.

Buna dimineata!
Iata ca s-a scurs deja o saptamana din Postul Pastelui. Pentru cei care incearca sa se abtina de la unele mancaruri interzise de biserica ortodoxa pentru aceasta perioada din an, greul abia acum incepe. Preotii, medicii si nutritionistii mereu ne sfatuiesc sa mancam cat mai multe fructe numai ca de multe ori ne expunem organismul unui pericol foarte mare consumand mere, struguri, capsuni, piersici etc. Pentru a le forta cresterea sau pentru a avea o productie cat mai bogata, cultivatorii le stropesc cu tot felul de chimicale.Pesticidele din fructe şi din legume duc, în timp, la mari probleme de sănătate. Se poate ajunge la toxicitate hepatică, la blocaj renal, dacă otrăvurile se acumulează în rinichi, la boli ale tiroidei (cele mai expuse, în acest caz, sunt femeile), la infertilitate, afecțiuni respiratorii şi chiar cancer. Gravidele trebuie să spele foarte bine sau chiar să curețe fructele şi legumele, pentru că substanțele chimice cu care sunt stropite afectează fătul, putând duce la malformații. Ar fi foarte bine daca am putea să evităm pe cât posibil vegetalele din magazine numai ca alta sursa nu avem caci si cele ce se gasesc pe tarabele din pietele agricole, sunt aduse tot din import.
Iata si cateva fructe care consumate in cantitati mari, pot dauna grav organismului:

La contactul cu boaba de strugure, pesticidele întâlnesc o barieră minimă, formată dintr-o pieliţă fină. Toxinele se depozitează luni bune în gustoasele fructe, care ajung direct pe masă sau intră în compoziţia vinurilor.

Acoperite cu o pielită foarte permeabilă, care le ajută să absoarbă umezeala, căpşunele “înghit” ca un burete şi toate otrăvurile cu care sunt stropite. Nu mai putin de 53 de substante toxice au fost descoperite, la analize, de cercetătorii americani. Trebuie spus însă că au fost analizate fructe provenite din productiile de masă, nu crescute în gospodării sau la marginea pădurii.

Piersicul e parazitat de numeroase insecte, iar stropirea pomului cu insecticide este necesară. Problema e că din cauza perilor fini cu care sunt acoperite, piersicile reţin toate aceste substanţe nocive – peste 50 la număr. Se pare că nici spălarea fructelor nu îndepărtează agenţii chimici prezenţi în coajă, aşa că este indicată curăţarea lor.

Pentru că e predispus la un număr mare de boli şi e atacat de multe insecte, mărul e foarte greu de întreţinut şi necesită stropiri frecvente cu insecticid. La maturitate, fructele sale conţin peste 40 de agenţi chimici, pe care nici cel mai riguros spălat nu îi poate îndepărta în totalitate.

Nu ne ramane decat sa apelam doar la fasole, cartofi, soia etc, pentru a trece de acest post. Cine rezista e bine, cine nu…Dumnezeu cu mila!

O saptamana buna va doresc!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: