Buna dimineata tuturor!

by

Circula un zvon prin popor cum ca cifra 13 a pierdut teren in detrimentul 11-lui caci de-a lungul timpului foarte multe evenimente tragice care au marcat omenirea, au avut loc intr-o zi cu doi de unu. Atentatele de pe 11 septembrie din urma cu cativa ani cand au fost distruse cele doua turnuri gemene din America, dezastrul de la metroul spaniol provocat tot de o mana terorista s-a intamplat tot intr-o zi de 11 si cutremurul din Japonia este legat tot de aceste doua cifre care daca le adunam vom vedea ca va rezulta o suma ce in continuare produce panica printre cei mai pesimisti dintre noi. Foarte multe persoane cu o influenta negativa si care s-au nascut intr-o zi de 22, au reusit sa schimbe in rau, istoria planetei noastre. Acestea sunt doar niste asemanari intamplatoare dar chiar daca eu nu am complexe in fata unei cifre precum 13 sau chiar 11, cu siguranta ca sunt oameni pe pamant care se tem foarte mult de cele doua numere avand tot felul de ritualuri pentru a alunga ghinionul din preajma lor.

Din nou „buna dimineata tuturor”!
O duminica frumoasa de martie asa cum ne doream de foarte mult timp, ne asteapta astazi intr-o zi de 13!
Se pare ca sunt probleme foarte mari in Japonia la centrala nucleara care a fost afectata foarte mult de cutremurul de acum cateva zile. Urmariti canalele de stiri pentru noutati de la fata locului caci ….Doamne fereste de o explozie nucleara asemanatoare celei de la Cernobal. Chiar daca suntem departe de Japonia cu siguranta ca norul radioactiv va ajunge si pe teritoriul nostru dar sa speram ca totul se va rezolva si va fi evitat un dezastru mondial.
Hai sa nu gandim prea departe si sa trec la alt subiect. Voi vorbi despre muzica si pentru o dimineata de duminca formatia IRIS va merge direct in sufletele tuturor. Mai intai sa fac o scurta prezentare a trupei care abordeaza un gen de muzica ce este pe placul meu (hard-rock).

IRIS este o formaţie de hard-rock din România, fondată în 1976, la Bucureşti. Din prima componenţă au făcut parte Nuţu Olteanu (chitară), Emil Brando (chitară bas) şi bateristul Nelu Dumitrescu. Formaţia a trecut prin numeroase schimbări de formulă, cea mai reprezentativă fiind cea care a avut în componenţă cuplul de chitarişti Nuţu Olteanu – Adrian Ilie, avându-l ca solist vocal pe Cristian Minculescu. La mijlocul anilor optzeci, după desprinderea mai multor dizidenţe (Voltaj – 1982, Incognito – 1984), are loc cel mai spectaculos „transfer” din istoria rockului autohton, prin trecerea lui Nuţu Olteanu, Marti Popescu şi Dan Bittman la Holograf.
Formula actuală (din 1986) a formaţiei îi include pe Valter Popa (chitară), Ion „Nelu” Dumitrescu (baterie), Doru „Boro” Borobeică (bas), Cristian Minculescu (voce). Ca invitat permanent apare Relu Marin (clape).
Istoria formaţiei Iris se întinde pe o perioadă de peste trei decenii, timp în care formaţia a trecut prin diverse transformări (plecarea şi venirea altor membri), diverse perioade istorice, fără însă a renunţa la principiile sale, la visele şi speranţele de libertate, nedezamăgindu-şi niciodată fanii.
Una dintre cele mai celebre melodii a acestei formatii apare in 1988 pe albumul intitulat „Nu te opri”.
Ea se numeste „Floare de Iris” si este înregistrată din pricina temerilor că formaţia urma să fie interzisă, în condiţiile în care erau primite tot mai multe avertizări de acest fel. Formaţia a fost, într-adevăr, suspendată pe termen nelimitat în urma unui concert la Miercurea Ciuc, dar în urma intervenţiilor insistente ale unor apropiaţi ai formaţiei, revinirea pe scenă se produce. În schimb, „Floare de Iris” devine un imn al formaţiei. Programată ca ultimă piesă a discului, eponima Nu te opri! este o compoziţie a pianistului Romeo Vanica (membru al formaţiei Mondial în anii şaizeci).
Hai sa ascultam si piesa muzicala.

Pe curand!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: