De la un 8 Martie special la un 9 Martie masculin.

by

Daca ieri a fost ziua femeiilor de pretutindeni iata ca imediat dupa aceasta sarbatoare feminina a sosit si una masculina caci astazi 9 martie poate fi considerata ziua barbatilor.

Buna ziua tuturor!
Hai sa vedem ce spune traditia despre aceasta zi de sarbatoare.

Ziua de 9 martie este ziua cand Biserica Ortodoxa sarbatoreste cei 40 de Mucenici (cei 40 de martiri crestini ucisi in cetatea Sevastiei la inceputul crestinismului). Acestia erau soldati crestini, aflati in slujba imparatului roman Licinius. Afland despre credinta lor, guvernatorul Armeniei, pe numele sau Agricolae, i-a obligat sa se inchine idolilor. Acestia refuzand, au fost aruncati in inchisoare si timp de 8 zile au fost batuti. In cele din urma, guvernatorul i-a condamnat la moarte prin inghetare in lacul Sevastiei. In aceea noapte se spune ca s-au petrecut mari minuni, apa lacului s-a incalzit, gheata s-a topit si 40 de cununi stralucitoare s-au coborat deasupra capetelor mucenicilor. Vazand aceasta, guvernatorul a poruncit ca sa fie scosi din lac si lasati pe camp sa moara, dupa ce le-a zdrobit fluierele picioarelor.
Astfel, ziua de 9 martie a ramas ziua cand se prazmuiesc cei 40 de Mucenici care si-au dat sufletul pentru daruirea totala fata de Isus.
Se considera ca daca ploua in aceasta zi, va ploua si de Pasti; daca tuna, vara va fi prielnica tuturor culturilor; daca ingheata in noaptea dinaintea acestei zile, atunci toamna va fi lunga.O alta traditie din aceasta zi este ca barbatii sa bea 40 de pahare de vin sau de tuica pentru ca sa fii sanatosi si sa nu se lipeasca bolile
de ei tot anul. Acestea se spune ca reprezinta sangele varsat de cei 40 de sfinti mucenici din cetatea Sevastei. Cei care nu pot sa bea cele 40 de pahare cu vin, e bine ca macar sa guste vin in aceasta zi de 9 Martie, sau sa fie stropit cu vin, acesta insemnand sange si putere de munca peste an.
Daca in ziua de 8 martie, femeile au o zi a lor, ziua de 9 Martie, ziua Mucenicilor, poate fi considerata in traditia romaneasca ca ziua barbatilor.

Daca mai aveti rabdare sa mai cititi in continuare articolul vreau sa va informez ca o mare minune s-a intamplat zilele acestea la Fagaras deoacere rata somajului a scazut foarte mult intr-un termen scurt.
Pe perioada crizei economice guvernul roman va asigura slujbe pentru someri. Ele vor fi oficiate de preoti, episcopi si mitropoliti. 🙂
Mai in gluma , mai in serios totusi rata a somajului a scazut pentru ca multe persoane care au beneficiat de ajutorul financiar pana cu putin timp in urma, nu mai indeplinesc conditiile acordarii acestuia.
Din pacate noua romanilor ne place sa stabilim tot felul de recorduri negative cu ajutorul carora mereu ocupam primul loc pe batranul continent sau chiar pe mapamond in clasamentele realizate de cele mai prestigioase publicatii.
O româncă de numai 23 de ani, mama unei fetiţe în vârstă de 11 ani, a declarat unui ziar din Marea Britanie faptul că este cea mai tânără bunică din lume.În Marea Britanie, recordul pentru cea mai tânără bunică era deţinut de o femeie din Rotherham (un oraş din centrul ţării), de 26 de ani, a cărei fiică de numai 12 ani a născut o fetiţă, în anul1999.
Informaţia care a apărut astăzi în ziarul britanic „The Sun” îi oferă româncei statutul neoficial de cea mai tânără bunică din lume.

Şerban Huidu revine alături de Mişu Gainuşă, o legendă a vânătorilor de bâlbe, Cătălin Dezbrăcatu’, omul în stare de orice, Mistreţu’, ultimul poliţist incoruptibil, Puştiu’, terminatorul, care trage pe cameră din toate poziţiile, senzualele bebeluşe şi… un personaj-surpriză.
Noutatea constă în faptul că emisiunea de faţă este înregistrată, nu în direct, cum au fost ultimele. Asta pentru a-i da posibilitatea lui Şerban Huidu să apară alături de colegii din „cronicuţă”.
La recomandarea medicilor, el apare mai puţin în această ediţie, fiind încă în proces de recuperare, care se pare că va dura până la toamnă.

Cam atat pentru moment. Ne reintalnim maine pe blog de bloc.

Lasă un comentariu