Melancolie si totodata tristete pentru ca iarna ne paraseste!

by

De multe ori se spune ca starea de moment a unei persoane care scrie un articol, se reflecta si in rindurile sale. Pot spune ca am avut o duminica linistita, ba chiar anormal de linistita care mi-a prins extraordinar de bine caci dupa atatea batalii a sosit si vremea odihnei.

Buna seara tuturor!

Suntem tristi ca iarna nu se da batuta si ne mai necajeste putin cu temperaturile destul de scazute din atmosfera. Deja primii comercianti de martisoare si-au facut aparitia in orasul nostru dar am asa o impresie ca in viitorul nu prea indepartat, va dispare si acest obicei de-a purta in piept un simbol al primaverii. Acum suntem preocupati sa importam obiceiuri de pe taramuri straine , gen „Valentine Days” sau „Haloween”!! Florile nu le mai cumparam decat atunci cand avem de sarbatorit un eveniment important in cercul apropiat. Ce inseamna aia sa oferi asa din senin o floare unei persoane dragi asa fara niciun motiv?
Viaţa se schimbă. Ceea ce este nou astăzi, devine vechi mâine. Trebuie mereu să dăm drumul din mână la tot ce este consumat, altfel suntem considerati niste demodati.
Pentru ca am petrecut o duminica asa cum imi doream de multa vreme si pentru ca starea care ma cuprinde in aceste momente este una de melancolie, as vrea sa explic de fapt ce inseamna in mintea mea o astfel de traire sufleteasca.
In general, noi cautam fericirea pe timpul vietii, cel putin asa imi place sa cred, numai ca mai sunt persoane care isi doresc sa fie fericite de cand se nasc si pana trec la cele vesnice. Eu nu as fi de acord cu acest lucru pentru ca as uita sa mai fiu trist, sa fiu melancolic si fara aceste stari totul ar fi prea perfect. De fapt se spune ca esti trist atunci cand alegi sa nu fii fericit si noi suntem aceia care alegem sa vedem partea urata a lucrurilor. Dacă melancolia este o stare de reverie ce nu atinge niciodată o adâncime şi o concentrare intensă, tristeţea, dimpotrivă, prezintă o seriozitate închisă şi o interiorizare dureroasă. Poţi fi trist în orice loc dar într-un plan închis, tristeţea câştigă în intensitate, precum într-unul deschis melancolia creşte.
„Misterul tristeţii este atât de inepuizabil şi de bogat, încât tristeţea nu încetează niciodată de a fi enigmatică. Dacă există o scară a misterelor, atunci tristeţea intră în categoria misterelor infinite, care nu încetează niciodată de a se arăta, fiindcă sunt inepuizabile. Şi orice mister adevărat este inepuizabil”. (Cioran)
Iata ca am ajuns sa vorbesc mai mult de tristete decat melancolie ceea ce denota ca traim mai mult prima stare decat cea de-a doua.
Daca scrii despre melancolie si tristete, nu inseamna ca in acel moment esti trist, asa cum starea pe care o ai intr-un anumit moment te face sa percepi lucrurile altfel.
Hai ca de maine incepem o noua saptamana , de fapt schimbam anotimpul si sper ca astenia de primavara sa ne ocoleasca caci altfel vom uita sa fim melancolici si mereu vom fi ……tristi!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: