Dracena, cea mai raspandita floare!

by


Nu stiu daca ma pot considera o fire sensibila dar un lucru este cert, iubesc florile caci printre ele am crescut! Abia astept sa vina primavara pentru ca preferatele mele sunt nuscelele sau brandusele si acestea infloresc in aprilie. Pana atunci sa va prezint o floare foarte raspandita in casele romanilor dar despre care se cunosc putine lucruri. M-am informat si iata ce am aflat ;

Dracena este originara din Africa tropicala. Aceasta este o planta cu aspect de arbust de talie medie.
Solul in care ii place sa vietuiasca are nevoie de un substrat afanat si permeabil pentru ca apa sa poata circula. Lumina pentru dracena nu este foarte importanta, ea fiind o planta care accepta semiumbra spre deosebire de alte plante de apartament.

Temperatura optima pentru dezvotarea armonioasa a dracenei variaza intre 10-12 grade celsius iarna si 18-20grade celsius vara.
Inmultirea se face prin butasi din varful tulpinii, sau din baza acesteia unde exista ramificatie ce necesita ajustare.Pentru un aspect placut al plantei, se recomanda stergerea si pulverizarea frunzelor cu apa.
Apa pentru aceasta planta este foarte importanta, ea trebuie udata cu regularitate solul ei nu trebuie lasat sa se usuce, folositi daca se poate apa la temperatura camerei, si eventual udati cu apa de ploaie.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: