Neatza !

by

Buna dimineata !

S-ar parea ca avem o duminica linistita de ianuarie. Se inregistreaza un grad in termometru la aceasta ora (7.21 AM), iar vantul sufla destul de taricel.Sunt ceva ploi anuntate pentru ziua de astazi dar nesemnificative cantitativ.

In ultima perioada am primit niste semnale pe adresa de e-mail de la cineva care militeaza pentru reinfintarea judetului Fagaras.

Din cauza programului incarcat nu am reusit sa-i raspund persoanei respective dar sper ca prin postarea acestei imagini unde puteti viziona harta fostului judet Fagaras , sa ma revansez fata de el.

Din pacate nu am ajuns sa-l cunosc mai bine pe marele duhovnic Teofil Paraian chiar daca acesta si-a petrecut o mare parte din viata la manastirea de la Sambata de sus .Cu ocazia Craciunului care tocmai a trecut , am descoperit in casa unui amic o coala de hartie pe care erau scrise cateva propozitii.

Am ramas surprins de afectiunea acordata de parinte miscarii legionare condusa mult timp de unul dintre cei mai controversati oameni politici pe care ia avut Romania, ,Corneliu Zelea Codreanu.
Acesta din urma in anii ’20 ai secolulului trecut a fondat o puternică organizaţie de extremă dreapta – Mişcarea legionară, ai cărui adepţi îl numeau „Căpitan” şi aşteptau de la el să facă „o Românie frumosă şi mândră, ca soarele sfânt de pe cer”. Datorită popularităţii sale a intrat în conflict cu regele Carol al II-lea, care a ordonat asasinarea adversarului său naţionalist, în noiembrie 1938.
Cu multi ani in urma pe vremea cand calculatorul era un lux, cautam alte indeletniciri si atunci cand aveam timp liber daca nu desfasuram o activitate sportiva , cu siguranta luam o carte si o citeam. Astfel am aflat si eu despre „miscarea legionara ” care a existat inainte de cel de-al doilea razboi mondial. Probabil de-a lungul istorii fiecarui popor au existat astfel de oameni de extrema dreapta (nationalisti ) care au militat pentru un scop care in majoritatea cazurilor a depasit unele bariere .Fiecare om percepe intr-un anumit fel extremismul dar in general s-a dovedit ca aceasta orientare nu are succes in nicio imprejurare.Oricum Corneliu Zelea Codreanu cred ca in sinea lui a vrut binele acestei tari numai ca din pacate pentru el si miscarea sa a aparut in istoria noastra, intr-un moment total nepotrivit.

Inchei cu o cugetare care ar putea sa-l caracterizeze foarte bine pe Corneliu Zelea Codreanu.
” Ceea ce e mai rau la el este mai bun decat tot ceea ce e mai bun la oricine altcineva” (William Hazlitt)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: