De pe pamant …adunate !

by

Daca Isus nu se nastea , lumea iadului era ! ( Stefan Hrusca -colind )

Buna dimineata tuturor !
Fagaras 19.12.2010 -ora 9.45 AM . -9 grade Celsius.
Chiar daca vremea de afara ne va strica putin Craciunul ,eu am speranta ca momentele minunate din noaptea de ajun vor compensa si vom ramane cu amintiri deosebite.
Ne mai despart cateva zile de trecerea in noul an si tara noastra tot in bezna calatoreste , parca am fi un submarin care nu se ridica niciodata la suprafata apei.
In dimineata aceasta va voi prezenta cateva intamplari de ultima ora de pe planeta pamant .
Pentru inceput , cateva imagini de la o noua partida de fotbal pe zapada. S-au mai schimbat putin actorii dar in mare cam tot aia suntem.

Junior Moraes s-au Jacky Junior.

De la chinezi … adunate !
Chinezii vor merge la serviciu cu 500 km/h.În 2007, un tren franţuzesc a ajuns la viteza de 579 km/h. Însă cursa care a stabilit recordul de viteză a fost una experimentală, iar trenul nu avea niciun pasager la bord. Un tren de viteză construit de chinezi, care ar urma să meargă de la Shanghai la Beijing, a trecut de 485 km/h.
Și mai interesant este faptul că acesta va intra în circulaţie din 2011, deci e cât se poate de practic. Surprinzător este că trenul, până să ajungă la viteza record şi apoi să încetinească, a mers constant cu 420 km/h.

De la unguri …..adunate !
În toiul iernii, chiar şi noaptea pe ninsoare, sute de turişti şi de locuitori ai Budapestei se îmbăiază în uriaşele bazine termale.

Dacă la Băile Lukacs este nepoliticos să se vorbească tare, ele fiind şi acum un loc de întâlnire pentru elita intelectuală din Budapesta, la animatele Băi Széchenyi este o forfotă neîncetată. În contrast cu arhitectura opulentă a clădirii în stil neobaroc, atmosfera de la băi e foarte relaxată: hainele şi prosoapele stau atârnate peste tot, iar oamenii ce ies încălziţi din băile interioare fug zgribuliţi, adesea desculţi, peste piatra cubică rece din curte, coborând în piscinele de afară. Cei mai curajoşi dintre ei se tăvălesc prin zăpadă îmbrăcaţi doar în costume de baie.Un bilet de intrare la băi costă între 3.100 şi 3.650 de forinţi (între 48 şi 57 de lei). Dimineaţa devreme şi seara, după ora 19.00, preţul este mai mic. De obicei, complexul Széchenyi este deschis de la 6.00 până la ora 22.00. Apa este bogată în calciu, magneziu, sodiu, acid metaboric şi este indicată pentru boli şi inflamaţii ale articulaţiilor, reumatism, tratamente posttraumatice sau ortopedice.

De prin Cosmos …adunate !
Cum se ridică un munte de 20.000 de metri în cosmos.Iapetus, un satelit al planetei Saturn, are una dintre cele mai bizare forme de relief din sistemul nostru solar: o creastă muntoasă îngheţată care îl înconjoară aproape complet pe la ecuator.
Creasta muntoasă de pe Iapetus ajunge şi la 20.000 de metri înălţime.
Nici până astăzi, cercetătorii nu s-au pus de acord în privinţa unei explicaţii pentru formarea ei. Ultima teorie propusă aparţine ehipei conduse de Andrew Dombard, cercetător la Universitatea din Illinois, Chicago.

Astfel, lanţul muntos ar reprezenta rămăşiţele unui uriaş inel de deşeuri care, în trecut, ar fi orbitat în jurul lui Iapetus, după care s-ar fi prăbuşit pe suprafaţa sa.
Descoperit în anul 2004 cu ajutorul unor fotografii făcute de sonda Cassini, lanţul muntos lung de 1.600 de kilometri ajunge în anumite locuri la înălţimea de 20.000 de metri. În total, el înconjoară 75% din circumferinţa satelitului.

Din Romania …adunate !
Porumbelul de Crevedia bate Intercity la viteză.

Un pui de şapte luni a ieşit campion european la viteză. Selecţia şi antrenamentele sunt extrem de dure. Dacă porumbeii sunt lenţi, nu mai primesc boabe.
Porumbelul venit pe lume în mai 2010 i-a uimit pe toţi. Într-o etapă, a făcut distanţa dintre Crevedia şi Adjud (189 de kilometri) în două ore şi 33 de minute. În alta, a zburat 140 de kilometri de la Dumbrăveni la voliera sa din Crevedia în o oră şi 40 de minute. Aşadar, a mers cu o viteză medie de 85 de kilometri pe oră. Porumbeii sunt căraţi până la locul de lansare cu maşina, iar timpul se măsoară cu un ceas electronic, legat la un sistem GPS.
În Germania, România a ocupat locul trei pe ţări, o performanţă fantastică pentru columbofilii români. În clasamentul pe ţări, primul loc a revenit Olandei, iar argintul a mers la nemţi. Următorul concurs este Olimpiada, care va avea loc în ianuarie 2011, în Polonia. Bani din sportul acesta nu prea ies. Ca multe dintre pasiuni, e ceva în care mai degrabă investeşti.

13 ore face un porumbel voiajor de la Varşovia la Craiova, la capătul unui drum de circa 900 de kilometri.
4 ore şi 17 min face trenul intercity Bucureşti-Adjud, pe un traseu de 244 de kilometri. Porumbelul o ia pe calea dreaptă (190 de kilometri) şi ajunge în două ore şi jumătate. Dacă ar zbura pe deasupra liniei ferate, i-ar lua cam trei ore.

32 de proumbei au fost decoraţi cu Medalia Dickin pentru contribuţiile lor în Al Doilea Război Mondial. Medalia, decernată începând cu 1943, recompensează efortul depus de animale în război.
75de grame poate transporta în spate un porumbel, dacă urmează un lung proces de antrenament.
În Anii 80 între spitalele din Granville şi Avranche (Franţa) au fost folosiţi porumbei pentru a livra anumite medicamente ori fiole.

Ne revedem mai tarziu pe blog de bloc !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: