Tinerete fara batranete !

by

Poţi ajunge să te simţi chiar cu cinci ani mai tânăr, dacă bei zilnic cel puţin o cană de ceai, au descoperit oamenii de ştiinţă din China.
Cercetătorii au comparat celulele iubitorilor de ceai cu cele ale persoanelor ca nu consumă atât de multe ceaiuri şi au descoperit că cei care consumă lichidul mereu au celulele mai tinere cu cinci ani decât ale celor care nu au acest obicei.
In aceste zile , prietenul meu Laurentiu a aterizat pe meleagurile unui popor mare consumator de ceai , serpi , gandaci , broaste si binenteles …orez. Sper sa intinereasca cel putin 5 ani caci dupa miscarile lui din teren la partidele de fotbal unde participam impreuna pare ca el se afla la sfarsit de cariera. Totusi , va invit pe http://www.sambata-de-jos.ro sa vedeti primele imagini din China postate pe blogul lui personal unde veti avea surpriza sa descoperiti un mod ciudat de a servi masa la un restaurant chinezesc.

Buna seara prieteni !

Becurile incandescente de 75W vor fi interzise începând cu data de 1 septembrie, anul acesta, în toate ţările din Uniunea Europeană. Măsura vine la un an după ce au fost interzise cele de 100W.
Becurile de 75W vor fi înlocuite fie cu lămpi fluorescente, fie cu becuri de 60W, care şi ele, la rândul lor, vor fi interzise anul următor. Cu toate că de la 1 septembrie vor fi interzise, magazinele mai pot comercializa becurile de 75W până se vor epuiza stocurile.
Probabil ca in anii urmatori vom ajunge sa folosim leduri in locul becurilor traditionale.

O insulă de gheaţă de mărimea Insulelor Bermude s-a desprins, recent, din Antarctica, iar cercetătorii de la NASA avertizează din nou că în zonă se pierde din ce în ce mai multă gheaţă. Bucata de gheaţă desprinsă de pe banchiza „Ward Hunt”, pe coasta de nord a insulei Ellesmere din Canada are aproape 54 de kilometri, conform unor imagini obţinute prin satelit. Procesul de topire a gheţii durează de zeci de ani, iar banchizele din zonă încep să se retragă.

Comparate cu imaginile obţinute în urmă cu opt ani, aceste fotografii arată schimbările dramatice produse în zonă. Fiordurile acoperite cu gheaţă în 2002 aproape că au dispărut în 2010, iar în zonă nu există gheţari masivi care să ducă la refacerea gheţii, despre care cercetătorii au stabilit, în urma datării cu carbon, că este veche de cel puţin 3000 de ani.
Cercetătorii susţin că schimbarile climatice sunt extrem de periculoase, dacă permit ca gheaţa ce a rezistat mii de ani să se topească.

România va avea, în următorii cinci ani, o staţiune all inclusive la malul mării, în dreptul localităţii 23 August, Constanţa. Cel puţin acesta este planul autorităţilor, care au finalizat proiectul şi care mizează pe banii investitorilor străini.Ea ar trebui să atragă zeci de mii de turişti străini, în special nemţi şi austrieci, mari amatori ai ofertelor de acest gen. Planul e aproape finalizat, iar staţiunea se va întinde pe câmpul dintre Costineşti şi Neptun.Terra va avea cinci complexuri hoteliere şi vile care vor răsări de-a lungul coastei pustii a comunei 23 August şi în jurul lacului Tatlageav din localitate. Austriecii şi-au însuşit o parte din staţiune, unde vor investi în jur de 600 de milioane de euro.Statul român va contribui doar cu 7 milioane de euro, care vor asigura infrastructura. Oamenii din comună sunt bucuroşi de Terra, pentru că ar crea mai multe slujbe, însă dezamăgiţi vor fi turiştii ce frecventează plaja de nudişti din zonă, care, cel mai probabil, vor fi goniţi de forfota noului complex.

Reclame

3 răspunsuri to “Tinerete fara batranete !”

  1. lawrence Says:

    🙂 Foarte tare articolul cu ceaiul. Am sa beau pe aici cu galeata, de am sa ajung acasa minor. Sa vezi atunci miscari in teren 🙂 🙂 🙂

  2. cosmin Says:

    Sper ca nu o sa mai alergi cu spatele la minge !

  3. lawrence Says:

    Da’ cu spatele la ce anume vrei sa alerg ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: