TRANSFAGARASAN

by

Daca as face o scurta prezentare a Transfagarasanului, m-as rezuma la drumul care traverseaza muntii Fagaras (muntii cu cea mai mare altitudine din Romania, atingand inaltimea maxima in vf Moldoveanu – 2544m) si uneste 2 mari regiuni, Muntenia de Ardeal.
Insa, nu pot sa ma rezum doar la atat, Transfagarasanul avand cea mai mare altitudine din Europa, si anume 2042 de metri ( Caldarea Glaciara Balea ), se intinde pe 2 benzi de circulatie cu o lungime de 92 de km, iar pe intregul drum sunt 27 de viaducte si poduri. Intre Capra si Balea Lac se afla cel mai mare tunel din tara ( 887m ), care strabate muntele Paltinul.Fara indoiala, Soseaua Transfagarasanul este cea mai frumoasa sosea din Romania si una dintre cele mai spectaculoase din Europa.
Zilele trecute am dat si eu o fuga pana in zona despre care vorbeam mai sus in speranta ca macar voi mai prinde o camera din celebrul hotel de gheata care se construieste pe timpul anotimpului rece . Nu am avut prea mare succes caci temperatura de afara a facut ca doar pe ici colo sa mai intalnesc zapada dar m-am multumit si cu atat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: