Luni si atat.

by

In curand cred ca vom deveni o tara mancatoare de peste caci codul meteorologic si cel guvernamental si-au dat mana in aceasta perioada . Totusi codul este pana la urma un peste destul de gustos si nu poate fi asemuit cu un altfel de cod propus si pana la urma adoptat de micutul nostru premier.
In vremuri de criza se inmultesc si problemele patriei noastre .Deşi se migrează masiv în alte ţări pentru a munci, adeseori, necalificat, odată cu întoarcerea în ţară se remarcă o lipsă a simţului antreprenorial. Cu alte cuvinte, sumele agonisite în străinătate nu au ca ţel creşterea materială a comunităţii în întregimea ei (dezvoltarea de afaceri la nivel local), ci ele sunt destinate consumului personal: casă, maşină, haine etc.
Lipseşte raţionaliatea capitalistă concretizată în investirea profitului şi spiritul de agoniseală, comportamentul fiind, din păcate, unul centrat pe consum, de multe ori de lux.In astfel de conditii ii va fi greu guvernului actual sa treaca peste criza mai ales ca tot mai putini oameni de la exterior aleg sa isi petreaca sarbatorile si vacantele alaturi de cei dragi. Sa nu uitam ca Basescu a castigat alegerile datorita celor care au votat in strainatate si cred ca acum drept recompensa ar trebui sa le ofere niste avantaje atunci cand acestia se decid sa se intoarca in tara si sa investeasca in industrie.
Marea problemă a României, ca de altfel a oricărei ţări aflate până de curând în periferia sistemului mondial, este reprezentată de lipsa promovării competenţei la aproape toate nivelele. Excepţie nu face nici viaţa politică autohtonă, dominată de interese care nu coincid cu promisiunile electorale.Tare sunt curios cum vor reveni pensiile si salarile la normal anul viitor asa cum prevevesteste mama Omida din Piata Victoriei. Chiar dacă e cel mai antipatic personaj din România zilele acestea, premierul Emil Boc “e ajutat” chiar de bugetari – aceiaşi cărora le taie lefurile cu 25%! – să facă economie: o zi de grevă îmbogăţeşte statul cu 15 milioane de euro.
Se pare ca unii s-au adaptat repede situatiei actuale din lume si incearca sa isi castige o paine prin tot felul de investitii care mai de care mai ciudate.
Unui patron ucrainian i-a venit ideea năstruşnică de a construi un restaurant în forma de sicriu. Clădirea este din lemn de pin şi are formă de coşciug. Sala de mese este împodobită cu sicrie şi coroane funerare, iar în meniu, felurile de mâncare au nume morbide. Restaurantul este situat în localitatea Lviv, din Ucraina, iar patronul a mărturisit că şi-a pus ideea în practică pentru a atrage mai mulţi turişti.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: