Intamplari intr-o zi de sarbatoare !

by

Traditia spune ca intr-o zi de sarbatoare cum este cea de astazi este bine sa stai acasa , in sanul familiei !
Eu sunt un noncomformist si imi place mai mereu sa incalc aceste reguli dar astazi chiar nu am ce face si sunt consemnat la domiciliu . Deci , daca tot sunt prin preajma calculatorului sa mai scriu cateva randuri pentru cei ce se afla in situatia mea si nu profita de soarele de afara.
Se pare ca noaptea de Inviere a fost una agitata pentru cei de la serviciul de ambulanta a capitalei deoarece pe langa cazurile normale provocate de mancarurile pregatite cu ocazia sfintelor sarbatori , s-au inregistrat si 12 de cazuri in care unii concetateni au depasit limitele si au baut pana au cazut in coma alcoolica. Sa nu uitam ca aceste lucruri se intampla si la case mai mari .
Scenariul secret al ultimului film din seria „Harry Potter”, a fost uitat într-un bar din Marea Britanie, unde actorii s-au dus să se distreze după filmări. Potrivit ziarului The Sun, textul ar fi fost lăsat în urmă chiar de actorul principal, Daniel Radcliffe.
Caietul, care este marcat „Confidenţial”, a fost găsit sub una dintre mesele la care au stat actorii, de către un bărbat, care l-a adus la redacţia publicaţiei britanice, de unde s-a întors la regizorul peliculei „Harry Potter and the Deathly Hollows”.
„Era un grup foarte mare. Au stat acolo toată noaptea, au râs, au glumit şi au băut multe beri. Nu mi-a venit să cred. Ştiu că cei care lucrează la film merg acolo să bea, dar mi se pare chiar jenant că cineva îşi poate uita scenariul acolo”, a declarat bărbatul care a găsit scenariul.

Ouăle încondeiate, provenite de la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, atrag sute de japonezi, americani, germani, dar şi măicuţe catolice, pelerini italieni şi mii de români, locuitori ai capitalei Italiei.
O colecţie de peste 300 de ouă încodeiate şi icoane ortodoxe româneşti pot fi admirate cu ocazia sărbătorii Paştelui, în Bazilica Santa Maria del Popolo din Roma.

Creştinii de la Ierusalim au luat Sfânta Lumină de la Biserica Sfântului Mormânt, un lăcaş de cult construit pe locul unde a fost răstignit, îngropat şi de unde a înviat Mântuitorul Iisus Hristos. Patriarhul greco-catolic a intrat în mormânt de unde a adus lampa cu Sfânta Lumină.
„Focul Sfânt”, cum mai este numită, se pogoară numai la rugăciunile Patriarhului ortodox al Ierusalimului şi numai în ziua Paştelui ortodox. Flacăra este apoi dată credincioşilor din toată lumea care participă la eveniment. Ceremoniile de la Ierusalim s-au desfăşurat sub supravegherea atentă a forţelor de ordine israeliene. Acest lucru nu i-a împiedicat însă pe oameni să vină din toate părţile lumii pentru a lua lumină.
Sfânta Lumină va fi dusă în toate colţurile Pământului, inclusiv în România. Flacăra va ajunge pe Aeroportul „Henri Coandă”, adusă de un episcop român. Lumina de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a ajuns pentru prima oară în România anul trecut. Flacăra Sfântă a fost dusă la Bucureşti, Braşov, Sibiu, Suceava, Constanţa şi la mănăstirile din Bucovina.

Cam atat pentru moment. Poate ne mai intalnim si mai tarziu pe blog de bloc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: