2009- Reusite si nereusite !

by


Aceasta este considerata masina anului „opel isignia ” ! În cursa pentru primul loc, maşina de producţie germană a întrecut „la mustaţă” (un punct) marele
favorit, Ford Fiesta.
In domeniul medical sa semnalam o mare reusita .Bolnavii de cancer la prostată au o şansă în plus pentru vindecare. O intervenţie non-chirurgicală, cu ultrasunete, după care pacientul poate pleca imediat acasă. Metoda a fost folosită pe 27 noiembrie la Spitalul Sfânta Maria, în premieră, în Capitală. Intervenţia se realizează cu ajutorul unui aparat care a costat aproape 400.000 de euro. El poate fi folosit doar în cazul pacienţilor la care tumoarea este localizată, iar boala este la stadiul I sau II. „Intervenţia presupune o energie ultrasonică dirijată şi focalizată în prostată pentru distrugerea zonelor de cancer prostatic, fără tratament chirurgical, cu mult mai puţine complicaţii şi cu o evoluţie mult mai bună post-operatorie. Rata de reuşită la cinci ani este de 97-98% „, a explicat unul din medicii urologi.
„Este un real avantaj pentru pacienţi să nu stea şapte zile internaţi, să nu se recurgă la bisturiu, cum spunem noi”, a completat managerul spitalului Copcă Narcis.
Tratamentul, care durează în jur de două ore, costă aproximativ 4.000 de euro. Metoda se mai foloseşte de puţin timp şi în Craiova, Timişoara şi Cluj. În Europa însă ea este utilizată de mai bine de 17 ani.Aproape 3.000 de români se îmbolnăvesc în fiecare an de cancer la prostată.
In domeniul economic anul 2009 nu a fost unul cu realizari importante deoarece criza mondiala a atins toate segmentele acestei ramuri , poate cei de la Renault se pot bucura de ceva realizari.Renault a investit in Romania 1,5 miliarde de euro, de aproape 10 ori mai mult decat se angajase initial. Uzina Dacia de la Mioveni a fost complet restructurata si modernizata, capacitatile de productie a vehiculelor, motoarelor si cutiilor de viteze au fost extinse iar intreaga activitate a fost reorganizata in conformitate cu normele Renault.
Din pacate la capitolul nereusite nu cred ca mi-ar ajunge doua ore de scris . As semnala jafurile armate asupra unor institutii bancare care s-au soldat cu pagube foarte mari si neprinderea infractorilor intr-o proportie foarte mare.Tot la acest capitol se poate spune ca si instabilitatea politica din tara noastra este tot o nereusita deoarece aceasta a avut influenta negativa asupra vietii noastre prin pierderea locurilor de munca si scaderea salariilor celor care mai sunt inca angajati la diferite societati. Din punctul meu de vedere as fi vrut sa traim intr-o societate in care sa nu fim legati unul de celalat in sensul ca eu daca vreau sa fiu un om cinstit si sa imi castig o paine prin munca fara a profita de unele chestii sau mai bine zis fara a-mi rotunji veniturile prin” metode neortodoxe ” , asupra mea sa nu se rasfranga toate relele care le fac altii pentru ca eu zic ca e mai cinstit ca fiecare sa plateasca pentru toate porcariile care le face si nu cel din jurul sau . Asta cu siguranta nu se va intampla caci creierul omului a evoluat foarte mult in ultimul secol si in momentul de fata putem spune ca asa cum nu exista crima perfecta asa si cei ce vor sa fie in regula nu vor putea fi astfel din cauza celor ce gandesc negativ. Cu siguranta ca aceasta criza mondiala a fost provocata intentionat deoarece a inceput brusc si s-a terminat la fel de brusc .Acum cu siguranta ma veti contrazice si veti spune ca la noi inca nu a trecut raul numai ca dupa cate imi aduc eu aminte noi suntem intr-o criza tot timpul de cand ne nastem. Inca nu am apucat vremurile in Romania cand va curge miere la robinet , nici nu cred in asa ceva dar macar la o viata linistita si fara grija zilei de maine la care cu totii speram. Chiar si criza de idei este o problema deoarece atunci cand nu te mai poti exprima intr-o societate sigur s-a intamplat ceva cu tine si va trebui sa meditezi mai profund pentru a vedea unde exista acel blocaj care nu te lasa sa mai contribui cu idei bune la transformarea in bine a mediului unde iti desfasori activitatea. In incheierea acestui articol am sa va spun un banc care defineste foarte bine momentul actual din societatea romaneasca.Discutie intre 2 maturatori de strada:
– Imi pareti cunoscut!
– Si eu cred ca ne cunoastem! Dvs la ce banca ati lucrat?
Ne vedem maine dimineata !!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: