Cultura vinului !

by

Dupa doua zile de distractie unii dintre noi ne alegem cu tot felul de disconforturi care n-i le da organismul nostru deoarece dupa atatea degustari de vinuri este normal sa se intample si acest lucru. Zona Tarii Fagarasului este cunoscuta in Romania mai degraba datorita muntilor pentru ca aici se gasesc cele mai inalte creste din tara . Multi gresesc cand spun ca noi avem traditie in vinuri sau rachiu findca este total eronat. Astazi am decis sa abordez un subiect ce are legatura cu randurile de mai sus.
Din lipsa de cultura a vinului , bem fasuri.Specialiştii spun că românii nu cunosc aromele originale. Cel mai des sunt falsificate vinurile dulci şi cele îmbuteliate la PET. Când vine vorba de vinuri de calitate, românul este foarte uşor de păcălit cu falsuri, mai ales dacă sunt şi de circulaţie largă, spun vinarii. Când vine vorba de vinuri de calitate, românul este foarte uşor de păcălit cu falsuri, mai ales dacă sunt şi de circulaţie largă, spun vinarii. Şansele de falsificare a băuturii sunt mari spre exemplu acesta nu ştie ce gust trebuie să aibă un Chardonnay sau un Savignon Blanc. Peste 90% din sticle nu au elemente de siguranţă în afară de etichetă, spun producătorii de vin.
„Foarte puţini producători apelează la elemente de siguranţă, cele care există fiind de genul hologramelor (cu protecţie). De multe ori însă, hologramele nu fac decât să certifice falsul”.Sansele de a cumpăra un vin contrafăcut cresc substanţial atunci când vorbim de buticuri, prăvălii sau vânzători de vin de pe marginea drumului. Marile magazine nu-şi permit să-şi compromită numele punând în vânzare falsuri, mai mult de atât, având personal calificat care se ocupă exclusiv de procurare. Falsificatorii copiază atât imaginea brandului, cât şi brandul în sine, diferenţele de pe etichete fiind aproape insesizabile, spun producătorii de vin.De pe masa de Sărbători vinul este nelipsit, mai ales la noi. Asocierea corectă dintre bucatele tradiţionale şi soiurile de vin desăvârşeste o masă de sărbătoare. „Cea mai veche şi simplă regulă este: vinul alb merge cu carnea albă (pui, peşte), vinul roşu cu carnea roşie (porc, vită, vânat), iar vinul dulce cu desertul.De sărbători, românii mănâncă produse consistente, grele, la care se pretează tot un vin greu. Mâncărurile din carne de porc cu un conţinut mare de grăsimi ca şi reţetele cu sosuri bogate care acoperă limba şi vălul palatin de grăsime.
„Atunci când alegi vinul, vei dori unul care să taie această senzaţie, putând astfel nu numai să te bucuri de aroma vinului, dar şi de gustul mai intens al mâncării. Aşa că atunci când savurăm mâncăruri grele trebuie să ne gândim la vinuri bogate în tanin. O alegere foarte bună în acest caz este Cabernet Sauvignon Sec de Murfatlar sau Merlot Zestrea Murfatlar”. Eu , din fericire chiar daca am degustat multe soiuri de vin in aceste zile nu am avut arsuri stomacale , ba mai mult , mi-a facut placere sa ma delectez cu licoarea lui bachus ! Totusi , atentie mare deoarece consumul de vin in exces dauneaza grav sanatatii astfel ca va trebui sa stim cand sa ne oprim atunci cand savuram un pahar cu renumita licoare. Ne vedem mai tarziu doar aici pe blog de bloc ! Chiar daca afara este o vreme superba de primavara de maine sunt anuntate schimbari importante astfel ca poate totusi ne vom bucura si de sporturile de iarna in aceasta mini vacanta.

Reclame

2 răspunsuri to “Cultura vinului !”

  1. Nico Says:

    Cosmine,singurul disconfort pe care l-am simtit eu,a fost ca se terminase prea repede vinul fiert cu scortisoara 😛 (ce tastatura ai…. ca de abea scriu …uite asa ma dau de gol ca sunt „prin vecini” :)) Sarbatori Fericite tuturor!

  2. blocul8a Says:

    Mda …, se spune ca daca barbatii beau vin femeile trebuie sa il simta ! Acum pentru ca si tu ai baut din licoarea lui Bachus sunt curios ce s-a intamplat dupa ! HI HI HI !!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: