O altfel de lume !

by

In ultima perioada de timp mass-media din tara noastra se ocupa cu tot felul de clasamente care mai de care mai sucheate copiind foarte mult pe britanici numai ca aia au de unde sa aleaga in schimb ai nostri inventeaza mai mult. Astazi am ales clasamentul celor mai bogati oameni din Romania.Au de suferit milionarii din cauza crizei financiare? Le-au scăzut averile de anul trecut până acum? Becali a recunoscut că nu mai are avere

Pe fondul scăderii pronunţate a pieţei imobiliare din România, tot mai mulţi oameni de afaceri autohtoni îşi văd averile în pericol.

Gigi Becali, cunoscut şi sub numele de “latifundiarul din Pipera”, a recunoscut public că atât timp cât nu poate vinde nimic, nici averea lui nu valorează nimic. Şi asta, deşi în toamna anului trecut, “Top 300 Capital”, îl poziţiona pe locul 1, cu o avere de 2,5 miliarde euro (700 – 750 milioane euro în Adevărul 500 Miliardari).Ţiriac afectat de căderea pieţei auto

În aceiaşi situaţie sunt, se pare, şi oamenii de afaceri din domeniul auto. Pe fondul scăderii cu până la 35% a pieţei din România, Ion Ţiriac, spre exemplu, cunoscut ca importator al automobilelor Mercedes Benz, Smart, Dodge, Chrysler, Jeep, Mitsubishi, Land Rover, Jaguar, Ford, Mazda şi Hyundai a ieşit din topul Forbes.

El nu a reuşit să atingă pragul de un milliard de euro, luat ca referinţă de Forbes, şi din cauza investiţiilor ridicate pe care le deţine în imobiliare. Anul trecut, averea fostului tenismen a fost estimată de Capital la 2,2 – 2,4 miliarde euro, iar în “Adevărul 500 Miliardari” la 950 – 1 miliard de euro.Pentru familia Voiculescu, contractul încheiat în martie 2008 cu RCS-RDS pentru drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga I s-a dovedit din start a fi păgubos.

Acest efort financiar, de zeci de milioane de euro, coroborat cu micşorarea veniturilor din publicitate din ultimul trimestru 2008 şi cele din primul trimestru 2009, au creat probleme financiare trustului.

Totodată, GSP TV, un post de nişă lansat în august, nu a performat în audienţe şi vânzări de publicitate. Familia Voiculescu a fost evaluată de Capital la 1,5 – 1,6 miliarde euro, iar de Adevărul la 650 milioane euro.Averea fraţilor Bobby şi Răzvan Păunescu, care a fost estimată de Capital la 1,3 – 1,4 miliarde euro (700 milioane euro în “Adevărul 500 Miliardari”) s-a diminuat seminificativ ca urmare a devalorizării puternice a activelor imobiliare din America.

Este cunoscut faptul că, în afara grupului media şi a afacerilor în turism şi imobiliare din România, cei doi deţin, potrivit propriilor declaraţii, proprietăţi imobiliare în SUA, Mexic şi Rusia.

“Suntem conştienţi de efectele crizei mondiale şi pregătiţi pentru acestea. Preconizăm o scădere a veniturilor grupului de până la 11,5% în 2009 faţă de 2008. Am restructurat costurile şi am diminuat investiţiile”, a declarat pentru “Adevărul” Bobby Păunescu. Pana la urma nu stiu care din clasamentele care se fac in revistele de specialitate este adevarat cert este ca miliardarii nostri acum sufera si isi fac tot felul de calcule cum sa iasa din criza asta . Cateodata poate e bine sa fi si sarac , nu ai atatea griji pe cap . Cam atat pe azi . Pana data viitoare va urez trai bun !!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: