DACA AR MAI FI TRAIT , NICOLAE CEAUSESCU AR FI IMPLINIT ASTAZI ,91 DE ANI!!

by

Astazi, 26 ianuarie, „cel mai iubit fiu al poporului“ ar fi împlinit 91 de ani de viata si 76 de „activitate revolutionara“. Daca nu l-ar fi ucis fostii sai tovarasi, in decembrie ’89. De ce credeti ca a fost omorat cuplul Ceausescu? „Clar, din cauza ca cei care i-au asasinat au facut parte din cercul lor intim. Au fost ucisi fiindca un proces public i-ar fi demascat”

» Daca ar fi trait familia Ceausescu, ce s-ar fi putut intampla cu ei in acesti aproape 20 de ani?
Dupa doi ani de inchisoare, tov. Ceausescu ar fi devenit un mafiot de talie mijlocie cu numarul privat al lui Ion Iliescu in celular. Elena l-ar fi batjocorit in fiecare zi pentru lipsa lui de ambitie pana cand ar fi facut infarct. Ramasa vaduva, ar fi continuat sa-si sperie si sa-si ameninte vecinii din satul unde au fost refugiati pana cand populatia exasperata i-ar fi inconjurat casa noaptea cu furci si torte si i-ar fi dat foc.
În 1989, relaţiile româno-americane erau în cel mai jos punct pe care-l puteau atinge pe timp de pace. Pe 21 ianuarie 1989, „Scînteia” publica o telegramă de felicitare trimisă de Ceauşescu lui George Bush, cu ocazia recentei instalări în funcţia de preşedinte al SUA.

„Stimate domnule preşedinte, instalarea dumneavoastră în înalta funcţie de preşedinte al Statelor Unite ale Americii îmi oferă plăcutul prilej de a vă transmite cordiale felicitări şi cele mai bune urări de sănătate şi succes deplin în activitatea dumneavoastră de mare responsabilitate”, se preciza în debutul telegramei, trimisă de Ceauşescu lui George Bush şi publicată de „Scînteia” în josul primei pagini, pe 21 ianuarie 1989, la o zi după ceremonia de la Washington.

Ceauşescu îşi exprima încrederea în colaborarea „fructuoasă” din anii ce urmau să vină, dintre Republica Socialistă România şi Statele Unite ale Americii, insistând, însă, pe respectarea „independenţei şi suveranităţii naţionale” şi pe „neamestecul în treburile interne”.

Nu se putea fără telegramă

Contexul în care fusese trimisă telegrama nu era nici pe departe atât de liniştit pe cât lăsa să se înţeleagă conţinutul ei. Era miezul unei perioade de îngheţ a relaţiilor dintre cele două ţări, de deteriorare cruntă a imaginii României în SUA, mai cu seamă după ce guvernul SUA anunţase, în februarie 1988, că „va înceta aplicarea clauzei naţiunii celei mai favorizate”. În ciuda proastelor relaţii, telegrama trebuia trimisă. „Nicolae va sfârşi prost”, a profeţit Gorbaciov în ’87 – ” Peste trei săptămâni, la Bucureşti au început demonstraţii populare concomitent cu lovitura de stat pusă la cale în interiorul elitei de partid şi de stat şi a armatei”.

În noua tradiţie a sărbătoririi Anului Nou, în programul televiziunii dintre orele 23:00 şi 24:00 erau plasate Pluguşorul, Hora Unirii şi Mesajul ­condu­că­to­rului către popor. După obiş­nui­tele de-acum riguroase se­lec­ţii, în Pluguşor apăruseră şi „copiii-ani”: copilul care personifică Anul Vechi preda ştafeta Noului An. Iată cum îl prezintă revista Cutezătorii pe „şoimul patriei” care-a fost tânărul an 1989:
„Se numeşte Marius Cosmin Nicolae, este şoim al patriei şi unul dintre cei mai îndrăgiţi copii de la Grădiniţa nr. 246 din Capitală. Şi mai este… cel care a întruchipat într-un mod atât de spontan şi entuziast – în cadrul tra­diţionalei sărbători a Plu­gu­şorului – Anul 1989.

Şi o frumoasă coincidenţă: în ziua în care Cosmin sărbătorea într-un cadru deosebit urările pentru noul an, el împlinea vârsta de 5 ani. Să-i urăm şi noi un viitor bogat în împliniri, pe măsura viitorului minunat al patriei dragi.În iarna dintre 1988 şi 1989, Daniela Nicula era educatoarea grupei mari de la Grădiniţa 246 din Bucureşti. Îşi aminteşte că, într-o zi, în faţa grădiniţei a oprit o maşină şi „nişte oameni de la un for superior, nu-mi amintesc exact care, au intrat şi au început să selecteze copii”. Îl căutau pe cel care avea să fie „Anul Nou 1989”.

„De la noi au selecţionat unul singur. Pe Marius Cosmin Nicolae. Avea 5 ani atunci, era la mine în grupă şi era foarte drăgălaş şi isteţ. Abia fusese făcut şoim al patriei”, povesteşte fosta educatoare.

„Ne-au luat apoi şi ne-au dus cu maşina până la sediul Comitetului Central. Am intrat pe undeva, pe o la­terală a clădirii. Nu ştiam exact unde sunt. Pe mine m-au lăsat într-un birou, cu nişte funcţionari, iar pe cel mic l-au luat în altă cameră. Niciodată n-am ştiut ce făceau cu ei acolo. Pentru că iniţial au fost mai mulţi copii. De la vreo trei-patru grădiniţe din Bucureşti. Probabil îi puneau să recite sau îi învăţau ce să spună tovarăşului… Cine ştie? Asta s-a întâmplat timp de câteva zile. Veneau, ne luau, ne duceau la Comitetul Central, mie îmi făceau un control corporal sumar, după care mă lăsau în birou şi luau copilul cu ei. Ştiam că erau mai mulţi copii şi mai multe educatoare, dar nu am dat ochii cu ele niciodată. Nu ne puneau în acelaşi birou să aşteptăm. Până la urmă, l-au ales dintre toţi copiii pe Cosmin. Criteriile, după câte am aflat, erau mai multe – copilul trebuia să fie frumuşel, drăgălaş, să aibă memorie bună, să ştie să recite, să aibă dicţie şi intonaţie bune şi, foarte important, să fie uşurel, pentru ca Ceauşescu să-l poată ridica uşor în braţe. Oricum, senzaţia mea pe tot parcursul acestei experienţe a fost că îl tratau pe copil ca pe un obiect. Îl luau, fără cuvinte frumoase sau drăgălăşenii, şi îl puneau să memoreze.

Înainte de Sărbători, era vacanţă, am fost sunată. Pe 31 decembrie trebuia să fiu la grădiniţă cu copilul, cu părinţii lui şi cu directoarea. Ne-am prezentat, a venit o maşină cu nişte domni şi au luat doar copilul. Singur. Nici acum nu ştiu cine erau acei oameni. Înainte să-l ia l-au controlat, i-au controlat hăinuţele. Vedeţi dvs…. Încă de pe atunci apăruseră ne­mulţumiri… Pe Cosmin l-au controlat ca nu cumva să aibă ascuns în buzunare sau pe undeva vreun bileţel de la părinţi pentru tovarăşul… În fine, l-au luat şi tot ei l-au adus înapoi acasă, după ce s-a terminat totul. Noi l-am văzut la televizor şi, a doua zi, pe prima pagină la Scînteia, în braţe la Ceauşescu. Am fost toţi încântaţi. Eram tare mândri de copilul nostru. Ne făcusem un renume…

La câteva săptămâni după Anul Nou m-am întâlnit cu părinţii lui Cosmin. Erau încântaţi. Mi-au spus că au primit un ajutor de la Ceauşescu. Nu ştiu exact ce… Presupun că alimente, fructe, haine şi jucării… Ca de Sărbători.

După evenimentele din decembrie 1989, atât mie, cât şi colegelor mele ni s-a dus gândul la el. La Cosmin. El a avut o menire pe pământul ăsta. Stăteam de vorbă chiar cu soţul meu într-o seară şi el mi-a spus: «Să ştii tu că menirea copilului ăstuia a fost să-i poarte ghinion lui Ceauşescu!». Şi chiar cred că aşa a fost”. Cei ce au prins epoca de aur isi amintesc multe lucruri de pe vremea aceia. Statul la coada la magazine era un sport national caci pentru un kg de zahar , ulei sau un pachet de unt trebuia sa pazesti toata ziua masina care venea sa aduca aceste alimente si dupa ce te inghesuiai si stateai la coada cateva ore de multe ori nu apucai sa cumperi nimic caci totul era limitat , ceausescu nu facea rispipa. Pana si o punga de pufarine devenise un lux. Multe lucruri oribile se intamplau pe vremea aceia. Eu singurul lucru care il regret este acela ca in vremurile noastre democratia nu a fost inteleasa de foarte multa lume asa cum ar trebui. Nu vreau sa intru in amanunte caci toata lumea cunoaste acest subiect si toti gresim numai ca unii chiar o facem intentionat. Totusi in alta ordine de idei ceausescu ramane in istoria noastra ca un dictator , un om care a savarsit multe lucruri urate si cei ce il regreta probabil sunt putini la numar si au ei un motiv special ca sa faca acest lucru. Eu m-am decis sa scriu acest articol nu neaparat pentru al omagia pe nicolae ceausescu ci pentru a reaminti romanilor ca noi nu mai avem nevoie sa ne conduca astfel de oameni niciodata si sa fim mai atenti ce facem sa nu ne intoarcem iar de unde am plecat pe 22 decembrie 1989!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: